Si Deutsche Bank ar putea patI ca BNP

 

BNP-Paribas2SUA vs BNP Paribas
Banca franceză BNP va fi obligată să plătească miliarde ca penalități, pentru că aceasta a rupt de ani de zile sancțiunile împotriva Iranului și a Sudanului. Pentru Deutsche Bank acest aspect nu este deloc pozitiv. Ei sunt de asemenea implicați în afaceri cu state problematice.

Decizia se pare că este definitivă. Potrivit Wall Street Journal, autoritățile americane vor impune BNP Paribas plata unei amenzi de 8 până la 9 miliarde de dolari pentru încălcarea repetată timp de ani de zile a sancțiunilor impuse de Statele Unite ale Americii asupra unor țări precum Iran, Sudan sau Cuba. Potrivit raportului, BNP ar fi ascuns sistematic tranzacțiile financiare de aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Aceasta ar fi, de departe, cea mai mare amendă primită de o bancă europeană aplicată pentru astfel de încălcări. Alternativa este ca banca să pledeze vinovată în cadrul unui proces împotriva autorităților SUA, și aplicarea unei suspendări pentru câteva luni de la tranzacțiile în dolari americani. Apoi 30 de angajați ar urma să fie concediați, cei mai mulți au și părăsit deja banca.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/USA-drohen-BNP-mit-Mega-Strafe-article13077831.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 11 =