si honda stop

honda-motor-cuts-production-in-thailand-by-40-per-centHonda reduce producţia din Ayutthaya şi Thailanda

Honda Motor a redus producția în fabricile din Ayutthaya şi Thailanda, la 60% din capacitate și a amânat punerea în funcțiune a unei instalații de 530milioane de dolari, pe fondul cererii interne slabe datoărită tulburărilor politice. Această mişcare intreprinsă de Honda, vine exact după ce rivalul japonez auto, Toyota Motor a avertizat la începutul anului, că ar putea renunţa la planurile de investiţii din Thailanda, în cazul în care criza politică persistă.

Fabrica din Ayutthaya are o capacitate anuală de 300.000 de vehicule, în timp ce facilitatea viitoare în Prachinburi va fi capabil să construiască 120.000 de vehicule pe an, a declarat Pitak Pruittisarikorn, vicepresedinte executiv la Honda Automobile ( Thailanda ). Pitak a declarat, de asemenea, ca vanzarile Honda din Thailanda, cea mai mare piață auto din Asia de sud-est, ar putea fi reduse cu 160.000 de vehicule in acest an. Astfel, vânzările pe piața internă din țară ar putea să scădă sub un milion de vehicule.

Sectorul auto thailandez a concediat peste 30.000 de muncitori în acest an și a redus producția, pe fondul vanzarilor mici, datorită lunilor de turbulențe politice care amenință să conducă unii producători în alte zone. Vânzările pe piața internă au scăzut 33,2% pe o bază anuală în luna aprilie, în conformitate cu Federația Thai Industries ( FTI ).
http://www.ibtimes.co.uk/honda-cuts-thai-production-defers-plant-startup-amid-political-turmoil-1449730

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 15