Sibiu și Oradea se clasează în premieră în Top 10 cele mai convenabile destinații europene ce merită vizitate în 2017

program-ziua-orasului-oradea-12-octombrie-2016-1024x550

Două orașe din România, Sibiu și Oradea, se clasează în premieră în Top 10 cele mai convenabile destinații europene ce merită vizitate în 2017, conform clasamentului Best Value Index, remis miercuri AGERPRES.
Sibiu, ocupanta locului șase în clasamentul de anul trecut, se situează în acest an pe locul 10 cu un indice de 96,88% și cu un preț mediu de cazare de 220 lei pe noapte pentru o cameră dublă. Oradea, ce ocupă poziția a șaptea, este surpriza acestui clasament, realizat de site-ul trivago.ro. Cu un indice de 97,07%, Oradea se află în premieră în acest clasament, prețul mediu de cazare fiind de 193 lei pentru o noapte.

Pentru a doua oară în ultimii trei ani, ocupantul locului întâi este orașul Mostar din Bosnia și Herțegovina care a obținut în acest an un indice de 97,58%. La o diferență foarte mică, cu un indice de 97,53%, se situează pe al doilea loc orașul Novi Sad din Serbia. Obținând același indice, Veliko Tarnovo din Bulgaria s-a situat pe al locul al treilea. Prețurile medii pentru o noapte de cazare în aceste orașe variază între 193 lei pentru prima clasată și 184 lei respectiv 162 lei pentru ocupantele locurilor doi și trei.

Următoarele locuri sunt ocupate de Suzdal (Rusia), Levov (Ucraina), Eger (Ungaria).

Brașovul se află în acest clasament pe locul 15, cu 96,39%, înainte de Trapani (Italia), Goreme (Turcia) și Kazan (Rusia).

Ca în fiecare an, indicele celor mai convenabile 100 de destinații la nivel european combină prețul mediu de cazare pe noapte pentru o cameră dublă cu opiniile utilizatorilor trivago, rezultând o listă de destinații în care hotelurile sunt accesibile și serviciile oferite sunt de calitate. De la Patrimonii Mondiale UNESCO la Capitale Europene ale Culturii, lista cuprinde multe destinații cu un patrimoniu arhitectural deosebit dar și cu numeroase posibilități de petrecere a timpului liber în natură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 43 =