Siemens are planuri pentru o reducere de locuri de muncă

 

Potrivit unei persoane din interiorul companiei, Siemens vrea să dea afară, din nou, mii de oameni. Domeniile afectate sunt cele ale centralelor electrice, precum și automatizări și acționări electrice. IG Metall anunță că va opune rezistență.

Datorită afacerilor tot mai slabe din domeniul echipamentelor pentru industria de petrol și gaze, Siemens vrea, potrivit unui insider, să elimine mii de locuri de muncă din companie. Afectate sunt diviziile care se ocupă cu tehnologie pentru centrale electrice, precum și tehnologii de automatizare acestea se numără însă printre domeniile cu cele mai mari venituri din cadrul concernului.

Nu s-a decis deocamdată cât de multe locuri de muncă ar trebui să fie eliminate, spune o persoană familiarizată cu situația. Numărul va fi format cu siguranță din patru cifre. Persoane din interiorul companiei confirmă că ar fi vorba despre mii de persoane, însă sunt testate în prezent diferite scenarii. Siemens trebuie să negocieze mai întâi anumite detalii cu angajații săi. IG Metall a anunțat că se va opune unei campanii de concediere de asemenea magnitudine.

Concernul a anunțat că aceste măsuri fac parte din strategia “Vision 2020”, care prevede revizuirea strategică continuă a afacerilor aflate în desfășurare. Acest lucru poate include consolidarea unor activități individuale dacă condițiile de pe piață impun acest lucru.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Siemens-plant-wohl-Stellenabbau-article20092739.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 25