Siemens devine concern software

img_0428
Concernul Siemens se reinventează. Gigantul DAX se pregătește pentru viitor și se orientează către IT. Accentul se va pune pe software. Divizia de tehnică medicală va fi listată la bursă.

În perioada sărbătorilor Siemens și-a sărbătorit cea de-a 200-a zi de naștere. Dar dacă Werner von Siemens s-ar uita astăzi, 170 de ani mai târziu, la compania ce-a fondat-o, nu i-ar veni să creadă. Concernul s-a schimbat din temelii de câteva ori. Din fostele domenii de viitor precum telecomunicații nu a mai rămas mare lucru, în timp ce compania tradițională s-a orientat către domenii de activitate cu totul noi. Anul viitor următoarele segmente se vor face tot mai vizibile. Directorul executiv, Joe Kaeser, își orientează compania tot mai mult către domeniul software, în timp ce tehnologiile clasice vor fi vândute.

Kaeser vrea să facă din Siemens un ofertant de top pentru tehnologie destinată “Industrie 4.0” și deci pentru economia secolului 21. Pentru asta Siemens a cumpărat deja în ultimii zece ani o serie de firme de specialitate, în special în SUA. Pentru acestea cei de la München au plătit 9 miliarde de euro. Doar pentru cea mai recentă achiziție, specialiștii americani în software pentru dezvoltare – Mentor Graphics, Siemens a pus pe masă 4,5 miliarde de dolari.

Prin această transformare amplă se va modifica și structura companiei. Siemens a angajat până acum în special ingineri sau fizicieni pentru diviziile sale de dezvoltare, acum pe primul loc sunt specialiștii software. Până astăzi compania a angajat 17.500 de dezvoltatori de software, din totalul de aproximativ 350.000 de angajați. Prin această preluare a Mentor, numărul experților IT crește încă o dată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Siemens-wird-zum-Softwarekonzern-article19435551.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =