Siemens listează la bursă o subsidiară medicală

56430487

Joe Kaeser este mulțumit de sine: pentru anul comercial curent directorul executiv al Siemens prezintă cifre pozitive. Compania ar putea câștiga curând și mai mulți bani prin listarea la bursă a unei divizii extrem de profitabile de tehnică medicală.

Siemens vrea să își listeze la bursă afacerile cu tehnologie medicală. Este pur și simplu următorul pas în vederea stabilizării și consolidării companiei pe viitor, a explicat directorul executiv al concernului, Joe Kaeser. Divizia, extrem de profitabilă, pe nume Healthineers, a fost deja desprinsă formal de restul companiei pe plan intern.

Kaeser vrea aparent să continue să păstreze pachetul majoritar din această divizie. Programul listării și amploarea ei sunt detalii care deocamdată rămân incerte. Healthineers a vândut anul comercial trecut (care s-a încheiat odată cu luna septembrie) în valoare de 13,5 miliarde de euro și a înregistrat o marjă operațională de profit de 17%, mai mult decât oricare altă ramură de la Siemens.

Pentru întreaga sa afacere Kaeser spune că simte efectele alegerilor americane, a votului Brexit și a conjuncturii slabe în domeniu. Pentru noul an comercial, 2016-2017, el estimează o ușoară creștere a vânzărilor, creșterea numărului de comenzi și o ușoară majorare de profit.

În anul comercial trecut Siemens a încasat 80 de miliarde de euro, cu cinci procente mai mult ca și în anul precedent. Profitul a stagnat la circa 5,4 miliarde de euro. Kaeser a declarat că este mulțumit de rezultat. Anul comercial trecut a fost unul dintre cele mai puternice din istoria companiei, poate excluzând unele efecte extraordinare chiar cel mai bun din toate timpurile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Siemens-bringt-Medizin-Tochter-an-die-Boerse-article19053761.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =