Siemens lucrează la zborul electric

625349cb36a8c3f8b64b0ef93138d6ad

O zi de succes pentru Siemens: gigantul tehnologic prezintă un avion de foarte mici dimensiuni care este propulsat de un motor electric. Concernul de la München vrea să dezvolte în continuare tehnologia împreună cu cei de la Airbus.

Pe drumul către obținerea unui avion de zbor regional cu propulsie hibridă, Siemens a înregistrat un succes important. Concernul membru DAX a prezentat pe un aerodrom din  Wesel, landul Nordrhein-Westfalen un planor care este propulsat de un motor electric cu o putere de 260 de kilowați, având însă o greutate de doar 50 de kilograme. Primul zbor de test a avut loc în urmă cu zece zile. Avioanele cu propulsie hibridă vor putea avea pentru început loc pentru 4-6 pasageri, anunță compania.

Conducătorul diviziei “eAircraft” de la Siemens, Frank Anton, a spus în declarația de presă că este primul caz în care un aparat de zbor cu propulsie electrică din clasa unui sfert de megawat termină cu succes zborul de test. Mai mulți producători lucrează în prezent la aparate electrice de zbor și au provocat anul trecut agitație cu testele lor. Pe lângă lipsa zgomotului puternic provocat de aeronavele clasice și economia de costuri de zbor, aceste aparate de zbor pot scădea considerabil emisiile de CO2.

Concernul de la München vrea să își dezvolte în continuare tehnologia și să o aducă pe piață în colaborare cu cei de la Airbus. Pe baza motorului electric vor fi dezvoltate aparate de zbor cu rază de acțiune regională și propulsie hibrid-electrică, aceste fiind propulsate de motoare hibrid, cu componente atât electrice, cât și cu ardere internă.

Până în anul 2030 sunt așteptate pe piață primele aparate de zbor care pot transporta până la 100 de pasageri și au o rază de acțiune de  1000 de kilometri, spune Anton. Un acord de cooperare pentru dezvoltarea de motoare hibrid a fost semnat deja în aprilie cu cei de la Airbus.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Siemens-arbeitet-an-elektrischem-Fliegen-article18114311.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 78