SIEMENS SI RUSIA

Peter LöscherSiemens și Rusia
Cel mai mare conglomerat industrial german, Siemens, se pune în spatele țărilor G7 în privința politicii față de Ucraina și vrea sancțiuni împotriva Rusiei odată cu escaladarea crizei. “Supremația politică se aplică. Aderăm la aceasta și dorim de asemenea punerea în aplicare a acestor lucruri”. Declarație aparține lui Kaeser la o vizită a consiliului CSU în localitatea bavareză Andechs.

Acesta a mai subliniat că metoda ce trebuie aleasă pentru rezolvarea acestei crize este calea dialogului. De asemenea, Kaeser a declarat că este îngrijorat de dezvoltarea rapidă a crizei din Ucraina.

Siemens a fost în mod tradițional puternic implicat în Rusia și are acolo o cifră de afaceri anuală de aproximativ 2 miliarde de euro. În jur de 3000 de oameni sunt angajați pentru companie doar în Rusia. Kaeser a dezvăluit că în cadrul unei vizite din urmă cu câteva săptămâni la președintele Vladimir Putin a făcut clar faptul că ei preferă dialogul, iar escaladarea crizei se va dovedi problematică pentru respectarea anagajamentelor de ambele părți dacă se vor aplica sancțiuni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Siemens-glaubt-an-das-Primat-der-Politik-article12723506.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 5