Siemens taie și mută joburi

942d3a0ba6661f3faf2d395aadb1b650

Siemens reacționează prin reduceri la problemele din divizia sa industrială. La nivel mondial fix 2500 de locuri de muncă vor fi afectate, din care 2000 în germania, anunță gigantul DAX.

Gigantul tehnologic Siemens reacționează la situația dificilă din afacerile industriale și fabrici. Circa 1000 de locuri de muncă din acest domeniu ar trebui eliminate, alte 1000 de locuri de muncă transferate către alte locații, anunță gigantul concern. Punctul central al restructurării rămâne Bayern. Alte 500 de locuri de muncă ce vor fi afectate de această măsură sunt în afara Germaniei.

Concernul declară că dorește să reacționeze la concurența sporită din domeniile petrol, gaze, metal și minerit. Reducerea de locuri de muncă ar trebui să fie aplicată cu respectarea unor măsuri de protecție socială, se mai spune în continuare.

Lipsa de creștere de pe piețele de materii prime a condus la o înăsprire a concurenței, în special cea sosită din spațiul asiatic. De aceea există obligația de a întări anumite relații care să asigure competitivitatea companiei, spune Jürgen Brandes, șeful diviziei Siemens, Process Industries and Drives, într-o declarație a sa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Siemens-streicht-und-verlegt-Jobs-article17182541.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − = 49