SIGURANTA MEDICAMENTELOR NOVARTIS SUB CONTROL

_75467228_novartisafp

Unitatea japoneză Novartis sub percheziţie
Autoritățile japoneze au început percheziții la biroul Novartis dupa ce au descoperit o întârziere în depunere a rapoartelor cheie. Rapoartele, cunoscute şi sub numele de rapoarte de securitate individuale (ICSR), se referă la documentele de siguranta cerute de UE pentru toate medicamentele.

La începutul acestei săptămâni, Novartis a anuntat ca a descoperit întârzieri în depunerea de documente, care ar putea reprezenta ICSR neraportate anterior. Compania a declarat ca in prezent cooperează cu autoritățile. Firma elvețiană a declarat, de asemenea: “Novartis considera orice întârziere în depunerea de ICSR a fi o încălcare clară a Codului de conduită al Novartis.”

Companiile farmaceutice din țările Uniunii Europene sunt obligate prin lege să efectueze aceste rapoarte de securitate, ca parte a practicii de monitorizare a sigurantei medicamentelor.
Novartis a declarat pentru BBC că în stadiul actual de revizuire internă, produsele cele mai des citate în ICSR includ medicamentele pentru cancer Glivec și Zometa și imunosupresoarele Certican. Novartis, de asemenea, a recunoscut că un fost angajat al unității sale japoneze a fost arestat miercuri de autoritățile din Japonia.

http://www.bbc.com/news/business-27807770

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − = 52