SIMPATICUL WARREN

  • 1393317015_1384511989_buffettWarren Buffett – unicul expert

Miliardarul și investitorul Warren Buffett nu apleacă ușor urechea la ceea ce spun politicienii. De multe ori, chiar și declarațiile tranșante ale experților îl lasă rece. Toate sunt doar bârfe, spune în glumă Oracolul din Omaha. El își poate permite să facă asta. Pentru că îi merge mai bine decât multor investitori.

 

De asemenea, pentru un miliardar nu este ușor. În timpuri ca acestea, de mari nedreptăți sociale, marii bogătași sunt orice, dar nu iubiți sau adorați. Cu o singură excepție. Warren Buffett este printre cei mai populari oameni în această țară a oportunităților, este apreciat pe Wall Street și adorat de oamenii de pe străzi.

 

De ce populația îl place pe Warren Buffett, există mai multe motive. Omul este confortabil ca un ursuleț de pluș și atât de prietenos și iubitor încât poate servi drept surse de inspirație pentru bunicul din cărțile pentru copii. După cum se aude din cercurile familiale, el chiar este un bunic minunat și în viața sa privată. Dar cel mai important, în ciuda averii sale de miliarde, el trăiește o viață modestă în orașul său natal din Omaha – Nebraska, viață considerată de mulți ca fiind una plictisitoare. Acolo el conduce un Cadillac standard și trăiește încă din 1958 într-o casă modestă, ce a fost estimată de autoritatea fiscală competentă la o valoare de 700.000 de dolari.

 

În plus, Warren Buffett se numără, printre alții dintr-un grup de miliardari, între cei ce au fost de acord să doneze peste jumătate din averea lor în scopuri caritabile. Nu ai cum să nu îl iubești. De ce ar mai fi apreciat pe scena Wall Street, asta rămâne încă un mister. Pentru că Warren Buffett este simbolul a tot ceea ce nu se mai vede printre investitori, iar cu toate acestea, el vorbește an de an investitorilor prin scrisori și oferă acestora interviuri pline de umor, dar și de o onestitate dezarmantă.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/kolumnen/Warren-Buffett-Der-einzige-Experte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 67