Singapore, cel mai bun loc pentru mediul de afaceri

_78599552_492369939

Singapore, cel mai bun loc pentru mediul de afaceri

Singapore a fost desemnată ţara cea mai propice mediului de afaceri, pentru al nouălea an consecutiv, potrivit unui sondaj anual realizat de Banca Mondială.

Noua Zeelandă s-a clasat pe poziţia a doua, urmată de Hong Kong în clasamentul celor mai bune locuri pentru mediul de afaceri din 189 de naţiuni. Marea Britanie a urcat pe poziție a opta în timp ce SUA a rămas pe locul șapte. Eritreea s-a clasat în partea de jos a tabelului, împreună cu Libia, Republica Centrafricană și Sudanul de Sud.

Clasamentul Bancii Mondiale s-a bazat pe mai multe valori, cum ar fi: timpul necesar pentru a lansa și a închide o afacere, obţinerea autorizațiilor de construcție și plăta impozitelor. “Lista rămâne foarte similară cu anul trecut”, se arata in raport. “Economiile din top 20 a continuat să îmbunătățească reglementarea mediului de afaceri.”

În general, raportul a constatat că este mai ușor să faci afaceri la nivel global, atât în ​​economiile dezvoltate, cât și emergente, care adoptă practici mai bune și reformele de reglementare care facilitează afacerile. Țările din Africa Subsahariană au fost printre cele mai îmbunătățite, deși multe dintre acestea continuă să ocupe partea de jos a clasamentului.

Banca Mondială a declarat că 39 de natiuni africane “au redus complexitatea și costurile proceselor de reglementare”, în timp ce 36 au întărit instituţiile de drept.
Sondajul, care a fost publicat pentru prima dată în 2004, a fost extins anul acesta pentru a include al doilea cel mai mare oraș de afaceri din țările care au mai mult de 100 de milioane de oameni. Au fost 11 de țări afectate de această modificare, inclusiv China, India, Indonezia, Bangladesh și Pakistan.

http://www.bbc.com/news/business-29813383

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 41