Singapore cel mai scump oraş din lume

Untitled
Singapore a fost considerat din nou ca cel mai scump oras din lume, dar costurile la nivel mondial au fost extrem de volatile, potrivit cercetătorilor. The Economist Intelligence Unit (EIU), a numit Singapore ca cel mai scump oras din lume înainte de Zurich, Hong Kong, Geneva și Paris.

Londra a fost al șaselea, iar New York al saptelea pe lista care compară costul unui coș de bunuri în 133 de orașe. Cele mai ieftine oraşe au fost Lusaka, capitala Zambia, urmată de Bangalore și Mumbai în India, a declarat EIU.

Cu toate că Singapore a fost declarat cel mai scump oraş, costul de trai a fost cu 10% mai mic în comparație cu New York, în sondajul EIU de anul trecut. Cercetatorii au declarat că au observat o mișcare considerabilă în clasament, deoarece orașele luptă să facă față factorilor economici care variază de la puterea dolarului american și devalorizarea monetară la scăderea prețurilor petrolului și ale materiilor prime și a incertitudinii geopolitice.

“În aproape 17 de ani de lucru cu privire la acest studiu nu pot să amintesc de un an la fel de volatil ca și 2015”, a declarat Jon Copestake, un editor al studiului.

“Scăderea prețurilor materiilor prime a creat presiuni deflaționiste în unele țări, dar în altele slăbiciunea valutară cauzată de aceste căderi a dus la o spirală inflaționistă.”

http://www.bbc.com/news/business-35765378

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =