Singapore comandă submarine germane

O comandă majoră din Asia de Sud-Est asigură locurile de muncă de pe coasta germană: micul stat asiatic Singapore, cu o dezvoltată economie de export, a decis să își întărească forțele armate cu alte două submarine de înaltă performanță, de origine germană. Experții estimează prețul comenzii la minim un miliard de euro.

Singapore a comandat două submarine din Germania. Contractul privind livrarea celor două unități militare de tip “218SG” au fost deja semnate cu compania Marine Systems, subsidiară a concernului german ThyssenKrupp, spune guvernul de la Singapore.

Orașul-stat din sud-estul Asiei a mai dat anterior comandă la ThyssenKrupp pentru două nave identice, care să fie livrate în anul 2021. Cu un total de patru submarine germane Ministrul Apărării vrea să înlocuiască vechile submarine de producție suedeză.

Ambele submarine suplimentare ar trebui să intre în serviciu prima oară în anul 2024, spune Ministrul Apărării, Ng Eng Hen. Prețul de achiziție nu a fost dezvăluit. Experții din domeniu cred că valoarea contractului este de minim un miliard de euro. Comanda cuprinde un pachet extins de logistică, precum și programe de formare pentru cadrele militare ce îl vor utiliza, program ce va avea loc în Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Singapur-bestellt-deutsche-U-Boote-article19843221.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 6