Singapore intră în războiul monetar

8567677-Kopie-1

Singapore intră în războiul monetar

Singapore intră în conpetiția internațională pentru aprecierea propriei monede. Banca Centrală a orașului-sat din Asia vrea să influențeze cursul de schimb. Chiar și alte țări vor să își modifice politica monetară.

Cursa de la nivel mondial pentru aprecierea monedelor naționale are un nou concurent: Singapore. Orașul-stat din Asia vrea să frâneze creșterea cursului de schimb al dolarului său de Singapore față de o serie întreagă de alte monede, pentru a stimula inflația. Banca centrală nu vrea să introducă o rată a dobânzii de zero sau chiar mai mică ci dorește să influențeze cursul de schimb, după cum a anunțat în mod surprinzător banca centrală a statului.

Dolarul de Singapore a reacționat cu pierderi mari de curs la acest anunț. Moneda a scăzut cu 1,4% la 1,3570 pentru un dolar american. Este cel mai scăzut nivel de patru ani de zile.

Singapore are de-a face cu prețuri de consum în scădere de luni de zile. Motivul principal este potrivit băncii centrale doar prețul în scădere la petrol. Dar autoritățile se așteaptă ca prețurile să scadă în continuare iar achizițiile să cunoască un regres.. Acest lucru poate declanșa binecunoscuta spirală deflaționistă.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Singapur-steigt-in-Waehrungskrieg-ein-article14404096.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 40