Singapore oprește înmatriculările noi

Singapore vrea să reglementeze șoselele sale supraaglomerate printr-o interdicție de înmatriculare. Proiectul va fi pus în aplicare prin intermediul unor vouchere scumpe pentru achiziționarea unei mașini. Chiar și o mașină de clasă mijlocie va deveni un element de lux.

Obiectivul înseamnă mai mult spațiu: începând cu luna februarie a anului viitor în Singapore nu vor mai fi disponibile mașini private și de închiriat. Doar autoturismele vechi vor putea fi înlocuite cu altele noi, guvernul a făcut acest pas ca și răspuns la populația în creștere și deficitul tot mai mare de teren în acest oraș-stat. Ca înlocuitor, transportul public va fi dezvoltat masiv. Reacțiile la această măsură sunt împărțite.

După datele Administrației Naționale a Drumurilor (LTA), drumurile acoperă în prezent 12% din suprafața totală a terenului din Singapore. Având în vedere restricțiile impuse de teren și nevoile concurente, există o posibilitate limitată de dezvoltare a rețelei rutiere, se precizează într-o declarație. În trecut LTA a majorat efectivele de autoturisme și motociclete la o rată de 0,25%-0,50% pe an. Acum rata a fost redusă la 0%.

Guvernul din Singapore impune o limită a numărului de vehicule, obligând cumpărătorii să solicite o autorizație pentru fiecare achiziție a unei mașini. Aceste certificate nu sunt ieftine, ele pot ajunge să coste la fel de mult ca și mașina. În ultima rundă de vânzare, prețul acestora a crescut la 41.617 dolari Singapore (peste 26.000 de euro). Împreună cu taxele de înmatriculare și prețul de achiziție efetiv, costurile cu achiziția unei mașini dintr-o gamă medie de viteză ajunge rapid la peste 60.000 de euro. În plus, certificatele sunt valabile doar pentru o perioadă de zece ani. După epuizarea acestei perioade proprietarii de automobile trebuie să decidă dacă vor să păstreze vehiculul, prelungind autorizația pentru maxim 10 ani, sau îl vor casa. Acesta este unul din motivele pentru care pe străzile din Singapore se pot întâlni doar mașini strălucitoare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Singapur-stoppt-Neuzulassungen-article20129320.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7