Singapore si SUA

 

 

Singapore_o

Singapore a fost de acord să facă schimb de informații cu SUA pe baza unei noi legi care vizează prevenirea evaziunii fiscale  de către cetățeni americani. Orasul-stat este unul dintre cele mai mari centre financiare din Asia și se estimează să depășească Elveția ca cel mai mare centru de gestionare a averii din lume.

Acesta va participa la Contul de Externe, respectarea obligațiilor fiscale Act ( FATCA ), care intră în vigoare la 1 iulie, mişcarea oferă un impuls pentru eforturile SUA de a combate evaziunea fiscală. Acordul interguvernamental din SUA cu Singapore a fost de acord ” în substanță ” și este setat pentru a fi finalizat până la sfârșitul anului. Este nevoie ca firmele financiare să raporteze informații cu privire la titularii de cont din SUA către autoritățile fiscale competente.

 

Firmele care nu se conformează se vor confrunta cu un impozit reținut la sursă de 30 % pe venitul lor de investiții din SUA și ar putea fi, de fapt o răcire a piețelor de capital din SUA. Aceasta includ bănci, fonduri de investiții și asigurări, care vor fi necesare pentru a raporta în mod regulat informații financiare a cetățenilor americani la Internal Revenue Service.

Înainte de orice acord FATCA, firmele financiare care au raportat informații cu privire la titularii de cont riscau, deoarece nu respecta legile privind confidențialitatea locală.

http://www.bbc.com/news/business-27289312

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 44