Singurul german purtător al Premiului Nobel pentru Economie, Reinhard Selten, a decedat

AP-941011020

Activitatea sa din domeniul teoriei jocurilor i-a adus lui Reinhard Selten Premiul Nobel în urmă cu 22 de ani. Împreună cu el au fost premiați oamenii de știință americani, John Harsanyi și John Nash. Selten a decedat la vârsta de 85 de ani în localitatea poloneză Posen.

Singurul german purtător al Premiului Nobel pentru Economie, Reinhard Selten, a decedat recent. El a murit pe data de 23 august la vârsta de 85 de ani în localitatea poloneză Posen, după cum raportează Universitatea de la Bonn. El a fost decernat în anul 1994 cu Premiul Nobel pentru Economie pentru realizările sale în domeniul teoriei jocurilor.

Selten a fost unul dintre “cei mai importanți oameni de știință germani, cu o importantă reputație la nivel internațional”, explică rectorul Universității din Bonn, Michael Hoch. Instituția de învățământ superior va păstra pentru totdeauna în memoria sa această personalitate marcantă.

Cercetătorul se născuse pe data de 5 octombrie 1930 la Breslau și a studiat matematica la Frankfurt am Main, unde a și absolvit în anul 1961. După ce a predat temporar la Berkeley în California, stabilindu-se apoi în 1968 la Frankfurt pentru studiul științelor economice.

După ce a mai predat la Berlin și Bielefeld s-a mutat în 1984 la Bonn. A fost implicat în activități de cercetare până recent, spun cei de la universitate. 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Reinhard-Selten-ist-tot-article18547316.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 45