Sir Richard Branson ar vrea să finanțeze o campanie împotriva Brexit

images

Sir Richard Branson, fondatorul grupului de firme Virgin Group și unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri britanici, finanțează parțial lansarea unei organizații conduse de Alan Milburn, fostul ministru laburist al Muncii, în scopul derulării unei campanii împotriva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), potrivit The Guardian și The Independent.

Scopul organizației este acela de a reuni diferite grupuri pro-europene într-o campanie care țintește nici mai mult nici mai puțin decât la infirmarea rezultatului referendumului care a decis Brexitul.

Sir Richard Branson ar fi oferit cash și spații de birouri noii organizații, potrivit unui email invocat de The Independent și citat de The Guardian.

Principala organizație pro-europeană, Open Britain, nu se dedică în mod explicit rămânerii în UE, dar în schimb dorește să obțină cel mai confortabil Brexit posibil pentru afacerile UK, inclusiv implicarea maximă pe piața unică, potrivit The Guardian.

Freuds, o agenție de relații publice fondată de Matei Freud, un prieten apropiat al lui Tony Blair și al lui David Cameron, ar gestiona strategia noii campanii pro-UE.

Un purtător de cuvânt al Virgin a spus că „de la referendumul UE, Virgin nu a făcut nicio plată pentru nici o campanie legată de Brexit”.

Pe de altă parte, „este bine cunoscut faptul că Richard a sprijinit campania de rămânere (în UE, n.r.) înainte de referendum, și ca urmare persoane implicate în dezbatere sunt interesate de opiniile Virgin cu privire la Brexit și de impactul acesteia asupra afacerii. Virgin este interesată să se implice în diferite organizații pentru a înțelege impactul Brexit asupra Regatului Unit”, a mai spus purtătorul de cuvânt citat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 83