Siri își poate pierde vocea în Europa

Siri-offline

Siri își poate pierde vocea în Europa

Avocatul general al Curții Europene de Justiție consideră acordul de protecție a datelor încheiat cu Statele Unite ca fiind nevalid. Datele cetățenilor UE nu sunt sigure pe marginea acestui acord, scrie acesta. Consecințele pentru giganții IT americani ar putea fi enorme.

Acordul pentru schimbul automat de date cu firmele americane este amenințat de cea mai înaltă curte de la nivelul Uniunii Europene. Decizia Comisiei UE spune că un acord cu o țară terță precum SUA, cere un nivel ridicat de protecție a datelor pentru datele personale și ar trebui să fie declarat nevalid, consideră avocatul general Yves Bot.

El motivează opinia sa în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CEJ), declarând că nu există nici o protecție juridică suficientă pentru cetățenii UE în Statele Unite, dacă ar fi colectate informații personale pe scară largă de către companii americane precum Facebook sau Google. Judecătorii de la Curtea Europeană de Justiție urmează viziunea avocatului general.

Dacă se va acționa în ciuda acestei decizii, atunci pot exista consecințe. După cum raportează Business Insider, roboții informatici nu au dreptul să conecteze total fluxul de date din statele membre UE către SUA, iar datele cetățenilor să fie stocate și prelucrate pe servere din țările lor. Acest lucru ar reprezenta o dificultate enormă pentru companii precum Facebook, Google, Apple sau Microsoft, de a dezvolta strategii de cloud în aceste state.

Ce înseamnă practic acest lucru se poate vedea din noile funcții controversate ale Windows 10. Printre altele asistentul digital pune opțional la dispoziția utilizatorului în mod automat informații de context, interes sau legate de locația sa.

Astfel că Microsoft evaluează pentru acest lucru e-mail-uri, mesaje text, intrări din calendar, contacte sau alte informații de acest gen, ce aparțin utilizatorului. Datele trebuie pentru acest lucru să părăsească computerul sau smartphone-ul utilizatorului și să fie prelucrate pe serverul companiei. Apple și Google oferă servicii similare prin intermediul aplicației Siri.

http://www.n-tv.de/technik/Siri-in-Europa-bald-sprachlos-article15994721.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =