Siri va deveni sistem de inteligență artificială

Apple lucrează aparent la un cip pentru inteligență artificială, care va face din Siri un sistem potrivit pentru nevoile viitorului. Poate că el va fi inclus deja în iPhone 8. Apple trebuie să se grăbească, pentru că nici concurența nu doarme.

Când Siri a fost inclus pentru prima dată pe iPhone 4S în anul 2011, a reprezentat un sistem cu totul deosebit. Dar în ciuda faptului că a fost dezvoltat continuu în anii ce au urmat, Siri a pierdut din interesul utilizatorilor. În timp ce Google, Amazon sau Microsoft își dezvoltă asistenții digitali pentru a-i transforma în adevărate inteligențe artificiale, Apple face în acest sens doar pași minusculi. Un motiv ar fi faptul că cei din Cupertino se feresc să evalueze informațiile utilizatorilor prezente în Cloud. Apple se orientează mai mult decât concurența pe respectarea sferei private și pe protecția datelor utilizatorilor, astfel încât preferă soluții care să lucreze direct pe dispozitiv și de acolo să colecteze cât mai puține informații cu putință.

Dar chiar și în cea mai simplă formă a sa, o mașină care învață singură este foarte dependentă de resurse, de aceea ce mai bună soluție pentru o variantă care să nu depindă de cloud este integrarea unui procesor special care să stea la dispoziția terminalului pentru calcule intense care de obicei sunt executate în mediul cloud. Apple lucrează în prezent la dezvoltarea unui astfel de cip, spun redactorii revistei economice Bloomberg.

Pe plan intern acest cip se numește Apple Neural Engine și va fi dezvoltat și integrat în terminalele viitoare special pentru funcții de recunoaștere facială sau a vocii, care în prezent sunt procesate de CPU și de procesorul grafic. Chiar și tastatura predictivă este un exemplu de funcție care ar putea fi preluată de noul cip. Dar acesta este doar începutul. “Cipurile Siri” vor aduce mai aproape de realitate aplicațiile de Augmented Reality promovate de CEO-ul Apple, Tim Cook și vor putea pe viitor să devină parte din sistemele integrate în mașini autonome.

http://www.n-tv.de/technik/Siri-soll-Kuenstliche-Intelligenz-werden-article19864834.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 12 = 16