Sirienii vor putea deveni turci

d137d194b416af4b2ed8a023db99dc1a

Ospitalitate pe limba turcă: președintele Erdogan dă speranțe milioanelor de refugiați sirieni din țara sa și le promite acestora drept de ședere pe viață, cu o condiție evidentă.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis refugiaților sirieni din țara sa un acces mai facil la cetățenia turcă, a declarat Erdogan sâmbătă, către participanții unui eveniment care sărbătoreau iftarul musulman, în provincia Kilis din sudul Turciei. “Turcia este și patria voastră”, le-ar fi spus Erdogan refugiaților.

Ministerul de Interne de la Ankara va publica în curând detaliile noii proceduri pentru primirea cetățeniei turce, a anunțat Erdogan fără a da alte detalii. În Turcia există în prezent 2,7 milioane de sirieni care au ajuns acolo pentru că au fugit de războiul civil din Siria. După spusele oficialilor turci, aceștia sunt tratați ca și oaspeți.

Cea mai recentă inițiativă a lui Erdogan legată de acordarea cetățeniei turce către refugiații sirieni a fost primită cu scepticism pe internet. Pentru o decizie atât de importantă este necesar un referendum, a remarcat Mahomet Mahomet pe Twitter. Alții bănuiesc că Erdogan dorește să sporească numărul de susținători ai partidului de guvernământ AK prin acordarea cetățeniei către sirieni.

http://www.n-tv.de/politik/Syrer-duerfen-bald-Tuerken-werden-article18105356.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 7