sist britanic

balcombe-fracking-protest-camp

 

Rezerve uriaşe de şisturi bituminoase au fost descoperite în sudul Angliei
Există rezerve uriașe de șisturi bituminoase in partea de sud a Angliei, în unele dintre cele mai ferme părți conservatoare ale țării. Rezultatele iminente ale unui studiu realizat de British Geological Survey ( BGS ) sunt de așteptat să descopere rezerve vaste ale resursei în bazinul Weald. Printre zonele asezate pe aceste rezerve, se numără: Surrey Sussex Kent și Hampshire.Însă nu se ştie exact câtă cantitate ar putea fi extrasă. Companiile de energie care doresc să exploateze resursele sunt susceptibile să se confrunte cu o puternică opoziție la nivel local din partea autorităților.

Pentru a încuraja explorarea, guvernul a anunțat un pachet de finanțare pentru comunitățile aflate pe locul de explorare și extracție, pentru a câștiga astfel sprijinul opiniei publice. Fiecare comunitate afectată va primi 100.000 de lire sterline și 1 % din veniturile din gazul neconvențional, care va fi estras. Firmele vor trebui să semneze un angajament pentru a asigura că localnicii sunt consultaţi în permanență cu privire la orice activitate planificată.

Dar există rapoarte că acest lucru va fi stimulativ pentru a crește motivația și de asemenea planurile de compensare pot determina ca firmele de energie sa foreze fara  permisiunea proprietarului.

http://www.ibtimes.co.uk/shale-oil-vast-reserves-discovered-under-tory-south-england-1449698

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =