Sistemul AR de la Apple recunoaște acum mai multe obiecte din lumea reală

Apple tocmai a anunțat o versiune actualizată a platformei sale de realitate augmentată, sincronizată cu lansarea versiunii beta a celei mai recente versiuni a sistemului de operare iOS, care include câteva caracteristici noi pe care adevărații fani AR sigur le vor aprecia.

Cea mai nouă versiune a ARKit, versiunea 1.5, beneficiază acum de suport pentru planuri verticale. Acesta este un mod tehnic de a spune că permite senzorilor de pe un iPhone sau iPad nu doar să recunoască podeaua pe care stă utilizatorul, dar și pereții cu ferestrele din jur. Astfel că atunci când dezvoltatorii de aplicații vor construi aplicații certificate AR, ei vor putea construi caracteristici care vor utiliza spațiile verticale din jur, precum și cele orizontale.

Spre exemplu, în timpul unei scurte demonstrații de la noul campus Apple, utilizatorii puteau să testeze o aplicație generică realizată cu ajutorul ARKit, care implica aruncarea unor mingi către un coș virtual de baschet. Într-o versiune anterioară a aplicației, dacă ratai coșul, mingile continuau să se deplaseze în spațiu, pentru că aplicația nu suporta planul vertical pe care acesta era atașat. Acum ArKit “știe” să recunoască pereți sau interacțiunea lor cu alte obiecte, precum mingi de baschet.

https://www.theverge.com/2018/1/24/16925640/apple-arkit-ar-iphone-ipad-update-1-5-ios-11-3-vertical-plane-image-recognition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =