Sistemul Tesla Urban Supercharger

Tesla a anunțat recent că are în plan extinderea rețelei sale de stații Supercharger în centre urbane, folosind unități de încărcare mai ușoare și mai compacte, care sunt capabile să livreze 72 kWh către fiecare vehicul. Superchargerele compacte au fost deja instalate în zone centrale din Chicago sau Boston, pentru început. Acestea își vor găsi locul, de asemenea, în parcările supermarketurilor și centrelor de shopping.

Mulțumită lui KmanAuto, un user veteran al platformei YouTube și proprietar de Tesla Model S, acum avem primele informații despre noile Tesla Urban Superchargers. Potrivit lui Kman, care a avut oportunitatea de a le testa, Superchargerele compacte instalate la Columbus Drive Station din Chicago au o înălțime de 122 cm, lățime 31 cm și 15,2 cm adâncime.

Stația folosește un cablu de încărcare care este de aproximativ două ori mai lung decât la un Supercharger standard. Iar similar cu configurația de la cel standard, stațiile sunt etichetate cu “A” și “B”, prezentând aceeași carcasă și aspect.

Spre deosebire de cele standard însă, care pot avea diferite nivele de putere și viteze de încărcare, dacă de exemplu panoul electric împarte puterea între mai multe stații alăturate, noua arhitectură este capabilă să livreze o putere de 72kW constant, indiferent de câte mașini sunt conectate. Cu toate acestea, Kman spune că a observat o putere de încărcare de 74kW constant, peste 72 kW cât ne spun cei de la Tesla.

First look at Tesla’s urban Supercharger in action: Size, charge speed and cable

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 12