Škoda se electrizează cu Vision E

Constructorul auto a dat semnalul pentru forme alternative de propulsie. În acest sens, nu este nici o surpriză că acum Škoda prezintă un studiu pentru electromobilitate. Modelul electric va intra în 2020 în producția de serie și va combina tot ce are mai bun acest brand.

Era doar o chestiune de timp până ce fiica preferată a nemților de la Wolfsburg va prezenta un automobil electric. Trebuie remarcat însă că ceea ce a ieșit din sfintele încăperi ale centrului ceh de design din Mlada Boleslav este doar prima imagine cu conceptul de Vision E. Škoda va prezenta oficial studiul la Târgul Auto de la Shanghai.

Cu toate acestea, se cunosc deja câteva detalii despre automobilul electric planificat să intre în producția de serie în 2020. Predecesorul acestui concept va fi Škoda Superb în variantă hibrid în anul 2019. Spre exemplu, un detaliu ar fi că Vision E poartă în continuare semnătura designerului-șef Jozef Kaban. Slovacul, care a trecut în urmă cu câteva săptămâni în tabăra BMW, s-a lăsat din nou purtat de fantezii și a creat o nouă operă de artă. Amprenta sa se observă în special la luminile frontale și posterioare.

S-a cerut ca și designul Vision E să facă istorie. Putem crede că formele sale au fost inspirate din liniile Coupé ale Škodei Garde, care a fost construită între anii 1981 și 1984. Dar din punct de vedere strict vizual, conceptul se apropie mai mult de formele unui Mercedes GLC Coupé sau al unui BMW X4, dar în variantă SUV. Tipică pentru Škoda este forma ferestrelor, cu margini ceva mai blânde și linia de tornadă care o întâlnim imediat sub umăr, deci la capătul inferior al ferestrelor. Automobilele cu motor electric nu au nevoie de un grilaj frontal pentru radiator, dar are în continuare o importanță deosebită pentru recunoaștere brandului, astfel că designul acestuia în acest caz a fost realizat tridimensional.

http://www.n-tv.de/auto/Skoda-elektrisiert-sich-mit-Vision-E-article19770036.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 70