Skype și WhatsApp taxate ca firmele din telecomunicatii

58c21d5d9e4a2c5ffeaaf3c957c63556

Concernele telecom trebuie să se supună unor cerințe legale cu privire la securitate și confindențialitate. WhatsApp și Skype au ocolit pănă acum aceste reglementări. Dar Comisia UE vrea să schimbe acest lucru.

Serviciile internet, precum WhatsApp sau Skype își câștigă banii din a oferi servicii de telefonie și mesagerie către utilizatori. UE vrea ca pe viitor să aplice și acestor concerne reglementările obișnuite pentru companiile de telecomunicații.

Comisia UE vrea, potrivit unui raport din presă, să supravegheze mai atent servicii online precum Skype sau WhatsApp. Serviciile online care permit efectuarea de apeluri telefonice și transmisia de mesaje scrise vor trebui ca pe viitor să se conformeze cu reglementările UE în domeniul securității și confidențialității, raportează cei de la Financial Times, citând o propunere a Comisiei UE pentru revizuirea directivelor din domeniul telecom.

De asemenea, prin aceste reglementări legale se va stabili cum servicii precum WhatsApp sau Skype vor trebui să reacționeze la acțiuni ale autorităților de securitate și în ce măsură au dreptul de a câștiga bani prin utilizarea datelor personale ale clienților. Comisia UE nu a dorit să ofere informații pe marginea acestui subiect.

În spatele noilor reglementări pentru firmele din SUA este o cu totul altă problemă. Companiile precum Skype argumentează că, din poziția de ofertant exclusiv online a serviciilor sale nu ar trebui să se supună acelorlași legi precum marile concerne telecom.

Deutsche Telekom, Telefonica (Spania) sau concernul francez Orange cer de ani de zile aceleași reglementări pentru toți ofertanții. În ultimii ani concernele telecom cu tradiție au pierdut vânzări în valoare de miliarde de euro pentru că cetățenii UE folosesc de ani de zile mai degrabă serviciile de telefonie sau mesagerie de pe internet când vorbesc cu rude sau prieteni din alte țări în locul serviciilor de telefonie clasice, care sunt de cele mai multe ori supuse unor taxe suplimentare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-will-Whatsapp-und-Skype-regulieren-article18420781.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 40