Slim este acum cel mai mare acționar

328C5E004527D4FB

Slim este acum cel mai mare acționar

Carlos Slim a ajutat în timpul crizei financiare renumita publicație New York Times cu un credit. Acum miliardarul mexican își întărește angajamentul față de ziar. NYT vrea să folosească banii de la Slim pentru răscumpărarea de acțiuni.

Miliardarul mexican și antreprenorul telecom Carlos Slim a devenit cel mai mare acționar al renumitului ziar New York Times. După exercitarea opțiunilor de cumpărare investitorul în vârstă de 74 de ani și-a dublat cota parte la editură până la 16,8%.

Creșterea cotei de piață revine în timp la o tranzacție din anul 2009. Atunci Slim a ajutat ziarul cu un credit de peste 250 de milioane de dolari, împreună cu opțiunea de a cumpăra acțiuni. New York Times a suferit la acel moment de o criză de anunțuri în timpul crizei inanciare și avea un munte de datorii ce creștea constant. Slim s-a grăbit să le sară în ajutor și a câștigat bani în mod corespunzător. Ziarul a rambursat deja creditul în anul 2011, înainte de scadență. Slim a încasat de asemenea dobânzi în valoare de 122 de milioane de dolari și o penalizare de rambursare timpurie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Slim-ist-nun-groesster-Aktionaer-article14325591.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 9 =