Slovacia se plânge de distribuția refugiaților

5130c559d4cc84ae11e749821acd15afÎn Europa de Est sistemul de cote pentru distrubția refugiaților nu este deloc popular. Acum Slovacia devine primul stat care ia și măsuri juridice împotriva acestuia: Premierul Fico înaintează un proces în fața Curții Europene de Justiție.

Slovacia a înaintat un proces în fața Curții Europene de Justiție cu privire la adoptarea distribuției de refugiați decisă de Uniunea Europeană. Acest lucru a fost anunțat de premierul Robert Fico. Țara reprezintă astfel prima care acuză măsurile contingentului european de refugiați, respins de multe țări est-europene.

Comunitatea europeană a decis relocarea refugiaților în luna septembrie, în ciuda opoziției dure din partea unor țări precum Slovacia, Cehia, Ungaria sau România. Astfel 160.000 de refugiați din țări puternic presate de această problemă să fie relocați către alte țări.

Fico a criticat decizia Ministerului de Interne al UE și a numit-o “dictat”. Acesta mai explică faptul că el nu dorește să se supună majorității. Chiar și Ungaria a anunțat faptul că pregătește un proces împotriva reglemtării cotelor de refugiați.

De fapt, până acum doar foarte puțin refugiați au fost relocați. Până acum au fost definite de Comisia UE ca fiind state emitente doar Grecia și Italia. Luni seara târziu Suedia a mai cerut dreptul a reloca refugiați și în alte țări ale Uniunii. Comisarul UE pentru problema refugiaților, Dimitris Avramopoulos a fost deschis la această propunere.

http://www.n-tv.de/politik/Slowakei-klagt-gegen-Fluechtlingsverteilung-article16482251.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 35