Smart ar trebui să devină complet electric din 2020

Potrivit directorului de la Daimler, Dieter Zetsche, constructorul auto de la Stuttgart vrea ca în următorii ani să extindă masiv oferta de automobile electrice și hibride. Concernul DAX și-a stabilit un obiectiv ambițios pentru automobilul urban Smart.

Micul automobil Smart, deținută de concernul Daimler, ar trebui ca din anul 2020 să devină o marcă exclusiv electrică după cuvintele directorului executiv Dieter Zetsche. Constructorul auto de la Stuttgart planifică pentru următorii ani extinderea masivă a gamei de vehicule electrice și hibride.

Până în anul 2022 întreg portofoliul Mercedes-Benz va fi electrificat, a declarat Zetsche la un eveniment cu tema pieței de capital, ce a avut loc la Sindelfingen. În total sunt planificate peste 50 de modele cu propulsie electrică, în toate combinațiile, nu doar mașini electrice.

Ca și mașini complet electrice, Mercedes a prezentat până acum zece modele. Costurile bateriilor ar trebui reduse rapid pe cât posibil, pentru ca până în anul 2025 să se poată produce automobile electrice, care azi au prețuri exorbitante, la prețuri care să rivalizeze cu cele ale automobilelor cu motor clasic.

Automobilul cu motor clasic nu va dispărea însă atât de brusc din oferta companiei. Motorul cu ardere internă va mai rămâne multă vreme coloana vertebrală a concernului, atât pentru atingerea obiectivelor de emisii CO2 cât și pentru stabilitatea financiară a sa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Smart-soll-2020-rein-elektrisch-sein-article20026650.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 30