Smartphone-ul domină piața

Triumful smartphone-ului asupra pieței electronice de divertisment nu poate fi oprit. Un studiu prezentat cu ocazia startului târgului internațional de la Berlin arată cât de rapid poate acesta cuceri piața și cât de importante sunt telefoanele mobile pentru întreaga economie.

La zece ani după prima prezentare a smartphone-ului, acesta a devenit un factor economic important. După datele celor de la Bitkom, fix 1,4% din produsul intern brut din Germania este obținut în legătură cu piața smartphone-urilor, vânzările se ridică în acest an la 45 de miliarde de euro.

Asociația Digitală a prezentat studiul lor de tendințe la startul IFA din Berlin, împreună cu firma de consultanță Deloitte. Opt din zece oameni din Germania folosesc un smartphone. Klaus Böhm de la Deloitte spune că nici o altă tehnologie din istoria omenirii nu a schimbat atât de rapid viața de zi cu zi a oamenilor. În decursul unui singur deceniu smartphone-ul a devenit din produs de nișă un dispozitiv indispensabil.

Piața germană de smartphone-uri înregistrează anul acesta vânzări mai mari decât întreaga industrie de electronice clasice, cu o valoare totală de 9,77 miliarde de euro. Smartphone-ul s-a dezvoltat pentru a ajunge un dispozitiv universal și provoacă dezvoltarea altor domenii, spune expertul Bitkom, Timm Lutter.

După cum se poate vedea începând de vineri la IFA, există între timp o multitudine de dispozitive, care se pot interconecta și controla utilizând un smartphone. După prognozele celor de la Deloitte, casele media, concernele online și comercianții vor profita pe viitor cel mai mult de pe urma ecosistemului smartphone-urilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Das-Smartphone-dominiert-den-Markt-article20008284.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − 47 =