SMOGUL CHINEZESC CAUZAT DE AUTOTURISME

Handout picture shows Chinese artist dissident Ai Weiwei with a gas mask in protest of the bad air quality in Beijing

China retrage automobile
Ce este de făcut cu privire la poluarea masivă a aerului în China? Guvernul de la Beijing vrea să retragă peste 5 milioane de vehicule uzate de pe drumuri. De asemenea, liniile directoare pentru industrie au fost înăsprite.

În lupta împotriva smog-ului, pentru a proteja sănătatea populației, guvernul chinez intnționează să retragă peste 5 milioane de automobile învechite de pe drum. Acest lucru reiese dintr-un document publicat luni. În consecință, peste 330.000 de autovehicule ar trebui să fie retrase doar la Beijing, 660.000 doar în provincia Hebei.

Cum va fi pus însă în aplicare planul, rămâne de văzut. Beijing a plătit în trecut proprietarilor de vehicule pentru a îi determina pe aceștia să le elimine. În capitala chineză automobilele sunt responsabile pentru aproape o treime din emisiile de noxe din atmosferă. Documentul guvernamental prevede, de asemenea, noi limite pentru încălzitoarele alimentate cu cărbune. În plus, emisiile de la centralele electrice, centralele de oțel și fabrici de ciment trebuie să fie reduse.

Premierul Li Keqiang a anunțat la începutul lunii martie un război împotriva poluării, care este una dintre cele mai importante probleme ale țării. Potrivit unui studiu realizat de Agenția de protecție a Mediului, doar în 3 din cele 74 de comune alese pentru studiu valorile înregistrate nu au fost peste cele nominale. China a încercat diverse măsuri pentru combaterea smog-ului, de la închiderea unor combinate siderurgice la testarea unei drone anti-smog.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/luftverschmutzung-china-zieht-millionen-autos-aus-dem-verkehr-a-971770.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 + = 55