Snapchat, evaluată la 10 miliarde de dolari, doar in trei ani de la start

_71092221_evan-spiegel-624

Snapchat, cea mai populară aplicaţie, evaluată la 10 miliarde de dolari

Snapchat a ajuns „ vedeta” IT, aplicația a fost estimată la valoare de 10 miliarde de dolari de către una dintre cele mai cunoscute societăți de investiții din Silicon Valley. Evaluarea, detaliată de Wall Street Journal, plasează aplicaţia în aceeași categorie cu tinerii titani ai tehnologiei Dropbox și Airbnb.

Cotidianul a raportat, de asemenea, că Snapchat are acum mai mult de 100 de milioane de utilizatori lunar, aproximativ jumătate din cei ai rivalullui său Instagram.

Aplicaţia mobilă, Snapchat a fost fondată în 2011, de către doi studenți din SUAşi permite utilizatorilor să comunice prin schimbul reciproc de fotografii care se șterg în mod automat după câteva secunde. În doar câțiva ani, aceasta a ajuns să concureze cu aplicaţii de mesagerie și foto, cum ar fi WhatsApp și Instagram – ambele deținute în prezent de Facebook -, precum și companii din China, cum ar fi Line și WeChat.

Kleiner Perkins Caufield & Byers, o firmă de investiții in tehnologie de renume din California, care a susținut Google și Amazon, a fost de acord să investească 20 de milioane de dolari în Snapchat, scrie Wall Street Journal, evaluând compania la 10 miliarde de dolari.
http://www.bbc.com/news/technology-28952245

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 + = 40