Snapchat lansează jocuri cu selfie-uri AR, numite Snappables

Snapchat vrea să ne jucăm cu filtrele sale de realitate augmentată, nu doar să le folosim pentru a customiza fotografii. Recent a lansat Snappables, o platformă de jocuri AR care folosește atingerea, expresiile faciale și mișcarea pentru a concura pentru cel mai bun scor sau pur și simplu în meciuri față-în-față. Snappables va exista în paralel cu alte filtre Snapchat și s-a lansat deja la nivel global. Noi jocuri vor fi lansate în fiecare săptămână, în timp ce jocurile favorite vor fi păstrate.

Este primul filtru colaborativ sau distribuit de la Snapchat care permite utilizatorilor să interacționeze cu alt prieten pe propriul lor telefon, care poate crea noi oportunități în viitor pentru aplicație. Unele din primele Snappables oferite de Snapchat includ un joc shooter în spațiul cosmic, un concurs de spart baloane de gumă, un concurs de ridicare greutăți care funcționează prin încrețirea frunții, un joc de săruturi, o competiție de prins ouă sau o petrecere cu dans.

Blogul Killer Features a descoperit pentru prima dată platforma Snappables în codul sursă de la Snapchat, deși original era o opțiune colaborativă pentru Snap. Snapchat a achiziționat luna trecută motorul de jocuri PlayCanvas, dar este neclar dacă acesta a contribuit semnificativ la experiența Snappables. Jocurile arată similar cu cele multiplayer de la Tribe, despre care era de așteptat că Snapchat le va copia.

Nu sunt primele jocuri selfie de la Snapchat. În 2016 a existat o încercare cu un joc de prins tăiței și un joc de ski cu elfi care folosea fața utilizatorului. A colaborat de asemenea cu parteneri precum Gatorade pentru a construi reclame care oferă experiențe interactive în interiorul Snapchat, precum un joc de tenis cu Serena Williams.

Pentru a juca Snappables utilizatorul trebuie să selecteze unul din filtrele de jocuri din camera Snapchat și să urmeze instrucțiunile de pe ecran. Unele se pot juca solo și se bazează pe atingerea unui scor cât mai ridicat, altele permit jocul cu mai mulți prieteni simultan. Utilizatorul poate trimite un Snap cu el jucându-se către un prieten, iar acesta le permite să se alăture jocului.

https://techcrunch.com/2018/04/25/snappables-snapchat-games/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 13 = 20