Snapchat se pregătește pentru listarea la bursă

50baf06f-8f79-4b33-a4dd-aa93044367b3

Snapchat vrea să facă pasul spre tranzacționare publică. Presa raportează că, cererea a fost deja depusă. Estimarea valorificării bursiere pentru populara aplicație de fotografie este însă sub așteptări.

Creatorii popularei aplicații de fotografie Snapchat au demarat procesul pentru mult așteptata listare pe bursă. Operatorul aplicației Span Inc. a prezentat recent și în mod confidențial documentele necesare pentru un IPO către autoritatea americană de supraveghere, SEC. Rapoartele au apărut serviciului financiar Bloomberg și publicației Wall Street Journal. Cererea pentru acest pas a fost înaintată deja înainte de alegerile de pe data de 8 noiembrie, spun persoane informate.

Luna martie din anul viitor a fost estimată ca cea mai probabilă dată pentru listare. Potrivit rapoartelor o listare la bursă poate aduce companiei între 20 și 25 de miliarde de dolari. Ceea ce este sub estimarea inițială de 25-35 de miliarde, despre care se vorbea la sfârșitul lunii octombrie.

Snapchat este cunsocut în toată lumea pentru fotografiile care dispar de la sine după ce au fost vizualizate. Între timp aplicația a adăugat tot mai multe funcționalități pe platforma sa care permit distribuția de conținut media. După cele mai recente informații ea înregistrează 150 de milioane de utilizatori zilnic.

Start-up-ul din spatele aplicației și-a pus denumire de Snap pentru a fi sugestivă pentru aplicație și a pornit recent vânzarea de ochelari de soare cu cameră foto și video. Dispozitivul ce costă 130 de dolari sunt vândute în serie limitată folosind automate specializate plasate în locații strategice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Snapchat-bereitet-offenbar-Boersengang-vor-article19100411.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 75