Snapdragon 660 și 630

Qualcomm domină piața cipurilor pentru smartphone. Producătorii prezintă acum două noi cipuri, care aduc performanța de top și în clasa medie.

Cipurile celor de la Qualcomm propulsează multe smartphone-uri din clasa superioară. Samsung Galaxy S8, LG G6, Sony Xperia XZ Premium și posibil chiar și HTC U 11 – într-un cuvânt, numeroase smartphone-uri de pe piața actuală. Acum producătorul a prezentat două noi unități de procesare, care pe viitor vor echipa terminalele din clasa medie: Snapdragon 660 și 630.

Ambele modele, așa-numitele Systems-on-a-Chip (SOC) vor aduce în primul rând mai multă putere decât ce găsim în prezent pe dispozitive din această clasă, dar și mai multă eficiență energetică. Unele din caracteristicile lor puteau fi găsite până acum doar în Snapdragon 835, actualul model de top al californienilor, care l-am văzut inclus până acum doar în Galaxy S8 de la Samsung. Alte dispozitive cu același cip vor fi lansate curând pe piață, precum Xperia XZ Premium. Cipurile sunt construite după tehnologia modernă și eficientă cu 14-nm.

Modelul Snapdragon 660 este, potrivit celor de la Qualcomm, urmașul modelelor 653 și 652. El suportă, printre altele, tehnologia de încărcare rapidă de la Qualcomm – Quick Charge 4.0, care presupune că acumulatorul va fi încărcat mai rapid cu 20% față de versiunea anterioară a tehnologiei. Condiția esențială pentru Quick Charge 4.0 este existența unei conexiuni de tip USB-C versiunea 3.1. Snapdragon 660 are 8 nuclee, patru dintre acestea tactate la 2,2 Ghz, restul la 1,8. Cele două modele de procesoare ar trebui să fie cu 20% mai rapide ca și cele anterioare, iar modulul grafic Adreno-512 ar trebui să beneficieze de un spor de performanță de 30% față de Adreno 510, care permite echiparea telefoanelor din această gamă cu ecrane de rezoluție 1440p-2K.

http://www.n-tv.de/technik/Qualcomm-macht-Top-Leistung-erschwinglich-article19830236.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 39