Snpachat se implică la un concurent al Google

Concernul-mamă al Snapchat, Snap, va plăti către Google două miliarde de dolari în următorii ani, doar pentru a putea utiliza spațiul de stocare de pe serverele concernului. Acum aplicația cu imagini face un pas în plus și încheie un alt contract de miliarde.

Înaintea listării la bursă a concernului Snap, ce va valora probabil câteva miliarde de dolari, concernul caută noi posibilități de a dezvolta propria infrastructură de date în mediu cloud. Potrivit unui raport din presă Snapchat nu mai vrea să se bazeză la fel de mult pe spațiul de stocare al celor de la Google, ci investește în spațiu de stocare al ofertei de cloud de la Amazon.

Gigantul comercial online din Seattle va primi în acest an circa 50 milioane de dolari de la Snap pentru stocare de date. Până în anul 2021 suma va crește și mai mult, astfel că, contractul de stocare cloud va atinge în total un volum de fix un miliard de dolari, spun cei de la Bloomberg.

Când s-a anunțat listarea bursieră a concernului, în urmă cu o săptămână, s-a precizat și faptul că Snap va plăti două miliarde de dolari către Google în următorii cinci ani, pentru a ptuea utiliza serviciile cloud ale concernului.

Observatorii cred că o dependență atât de mare de un singur furnizor este riscantă pentru siguranța datelor: dacă serverele de la Google vor avea parte de probleme, atunci Snapchat va fi complet inaccesibil. În afară de asta Google, fiind singurul ofertant de servicii de cloud pentru Snap, ar putea să dicteze cu ușurință prețurile. Astfel de riscuri ar putea fi excluse prin dezvoltarea parteneriatului cu Amazon.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Snapchat-heuert-bei-Google-Konkurrent-an-article19696691.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3