Socant, Facebook oferă asistență în organizarea de răscoale

e3cd0f40f72ce75954ef7687d6238c02v1_max_755x425_b3535db83dc50e27c1bb1392364c95a2

Procuratura publică de la München îl suspectează pe Mark Zuckerberg și pe alți manageri de la Facebook că oferă asistență în organizarea de răscoale. Este vorba despre un comentariu ofensator, pe care Facebook nu dorește să îl șteargă în ciuda cererilor repetate.

Procuratura publică de la München a lansat o anchetă împotriva managerilor de top de la Facebook sub acuzația de instigare a populației. Acuzați sunt nu doar CEO-ul și fondatorul firmei, Mark Zuckerberg, ci și administratorul Facebook, Sheryl Sandberg.

Biroul de avocatură al avocatului Chan-jo Jun de la Würzburg a confirmat pentru faz.net că există în desfășurare o anchetă. Procuratura publică a confirmat cererea.

Acum mai trebuie să se verifice doar dacă procuratura de stat de la München este cea competentă și dacă există într-adevăr o procedură relevantă. Se va stabili, de asemenea, dacă se aplică dreptul penal german, scrie un purtător de cuvânt al curții.

Un purtător de cuvânt al Facebook a explicat că nu dorește să comenteze cu privire la o posibilă a anchetă. Dar a spus că aceste afirmații la adresa Facebook nu au nici o bază și nu există nici un fel de încălcare a dreptului german de către Facebook sau angajații săi.

Avocatul Chan-jo Jun de la Würzburg a emis la mijlocul lunii septembrie plângeri penale împotriva a unsprezece manageri ai Facebook, printre care Mark Zuckerberg, directorul pe Europa, Martin Ott și Sheryl Sandberg, COO al Facebook.

Jun luptă împotriva unor comentarii extrem de ofesantoare, adunând chiar și exemple și trimițându-le către Facebook. Facebook este obligată să elimine postări cu conținut ilegal de pe rețeaua de socializare, dacă i se aduc la cunoștință astfel de cazuri. Jun este de părere că Facebook nu își respectă această obligație. În trecut Facebook a comunicat faptul că acuzațiile lui Jun sunt nefondate și au fost respinse de fiecare dată.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/netzwirtschaft/hass-im-internet-ermittlungen-gegen-facebook-chef-zuckerberg-14512780.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4