Social media, inundate de imagini după cutremurul din Bodrum, în plină noapte și vârf de sezon estival

Social media au fost inundate vineri de imagini după cutremurul de 6,7 grade resimțit puternic la Bodrum în Turcia și pe insula Kos din Grecia, în plină noapte și în vârf de sezon estival, provocând scene de panică în restaurante și pe străzile pline de locuitori și turiști veniți să se bucure de vacanță.

Mulți internauți au distribuit fotografii și videoclipuri cu pagubele și inundațiile cauzate de mișcarea telurică ce a durat aproximativ 20 de secunde și a avut cel puțin cinci sau șase replici de mai mică intensitate, relatează Huffington Post. Pe Twitter, clipuri video filmate de trecători arată confuzia care a domnit timp de mai multe minute.

The calm after the storm #kos #earthquake #greece pic.twitter.com/lhjdIXboy1

— Deborah kinnear (@deborah_bigtoe) July 21, 2017

Cutremurul a provocat moartea a două persoane de naționalitate turcă și suedeză aflate în Grecia. De asemenea, peste 350 de persoane, dintre care 25 sunt încă spitalizate, au beneficiat de îngrijiri medicale în stațiunea balneară turcă. Răniții au primit îngrijiri în curtea spitalului, întrucât plafonul clădirii a fost afectat din cauza seismului.

VIDEO: #Tsunami in the island of Kos, #Greece caused by the #earthquake in #Turkey pic.twitter.com/70JFxYQbU5

— Ana Demendoza (@AnaDemendoza_) July 21, 2017

Multe fisuri au apărut pe clădiri din Bodrum iar rețeaua de telefonie mobilă a fost afectată din cauza suprasolicitării.

Conform media turce, seismul a provocat un mic tsunami în largul coastelor turce, iar valurile au inundat stațiunea balneară Gubet, din apropiere de Bodrum, provocând avarierea mai multor mașini.

Serious damage at #Kos #Greece after M6.7 #earthquake + small #Tsunami in #bodrum #Turkey
Via @FarkliBirBakis_ pic.twitter.com/Z36X1b3XiC

— Ronaldo Wilbrink (@WXRonaldo) July 21, 2017

Epicentrul seismului s-a aflat la 10 km sud-est de Bodrum și 16,2 km est de Kos, în Grecia, la ora locală 01.31, potrivit USGS.

Cutremurele sunt frecvente în Grecia și în largul coastei de vest a Turciei în Marea Egee, care se află între cele două țări. La 12 iunie, o persoană a murit și mai mult de zece au fost rănite pe insula grecească Lesbos, în partea de nord a Mării Egee, de un cutremur cu magnitudinea 6,3, care a fost simțit atât în Atena, cât și la Istanbul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =