Sfaturi pentru socializare

652

Sfaturi pentru socializare

Dacă pentru unii oameni socializarea este ceva natural şi uşor, pentru alţii este o experienţă incomodă. Uite câteva sfaturi pentru a beneficia de moment şi a reduce inconfortul.

            Ce poţi face înainte de a participa la un eveniment destinat socializării este să te documentezi despre tema evenimentului şi subiectele propuse spre a fi discutate, şi de asemenea despre oamenii cu care vei interacţiona. Poţi încerca să intri în contact cu anumite persoane înainte de eveniment, cu ajutorul reţelelor de socializare.

Să şti ce vei spune despre tine, poate nu vei avea foarte mult timp la dispoziţie şi este bine să faci o impresie bună. Să ai la tine cărţi de vizită.

În timpul evenimentului nu uita să fi sigur pe tine, relaxează-te, zâmbeşte şi intră în vorbă cu oamenii participanţi la eveniment. Este foarte important să asculţi activ oamenii cu care vorbeşti, să te uiţi la ei şi să vezi cum poţi să îi ajuţi cu experienţa pe care o ai.

Nu monopoliza anumite persoane, încearcă să cunoşti cât mai mulţi şi să laşi conversaţiile să evolueze natural. Nu le oferi cartea ta de vizită decât dacă o cer ei, în schimbă cere să ţi se lase nişte date de contact de la persoanele cu care socializezi.

Ce ar trebui să facem după ce se termină evenimentul este să le scrii a 2-a zi persoanelor cu care ai conversat şi să vezi cum aţi putea să colaboraţi şi pe viitor. Scrie un scurt rezumat al evenimentului şi împărtăşeşte-l pe canalele de socializare pe care le foloseşti.

Chiar dacă nu cu toţi oamenii pe care îi cunoşti vei colabora sau vei păstra legătura, cu cât socializezi mai mult, cu atât îţi cresc şansele de a obţine job-ul dorit, parteneriatul dorit, etc. şi numărul oportunităţilor oferite.

One thought on “Sfaturi pentru socializare

  1. Pingback: Nouă lucruri pe care oamenii inteligenţi. emoţional, nu le fac | scurt si la obiect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 62