SOCUL AMAZON

  • amazon_18Amazon își șocheză investitorii

Al patrulea trimestru este deosebit de important pentru retailerul online, Amazon. In sezonul de Crăciun grupul american, deși a crescut puternic, a dezamăgit așteptările mari de pe piața de capital. Acțiunile se prăbușesc.

 

Importantele vânzări de Crăciun ale retailerului online de succes, Amazon, nu au fost atât de valoroase în afara SUA precum altă dată. În plus, grupul american a șocat investitorii după ce a anunțat o posibilă pierdere pentru trimestrul curent. Acțiunile Amazon au scăzut de atunci cu fix 10 procente.

 

Datorită conducerii de către însuși fondatorul companiei, Jeff Bezos, compania a crescut puternic pe piața internă extrem de competitivă. În afara SUA, veniturile au crescut cu 15%, dar nu la fel de puternic pe cât se așteptau. În cadrul grupului creșterea veniturilor a fost, prin urmare, în jur de 20%, la 25,6 miliarde de dolari, ce reprezintă cu 500 de milioane de dolari sub așteptările analiștilor.

 

O imagine similară există și în cazul profitului net. La suma de 239 de milioane de dolari, Amazon putea să obțină chiar dublu, spun analiștii. Iar concernul a dezamăgit așteptările experților și în cazul valorii acțiunilor. Amazon a anunțat că trimestrul curent se va finaliza undeva cu un profit de 200 de milioane de dolari sau o pierdere de aceeași valoare.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/warnung-vor-verlust-amazon-schockt-seine-anleger-1.1876404

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 35