Șoferi germani economisesc miliarde

55011792Prețurile la petrol au umplut anul acesta buzunarele șoferilor germani. Cel mai mult au economisit consumatorii de combustibil diesel.
Șoferii din Germania au profitat în acest an de pe urmă scăderii prețurilor la combustibil. Factura la combustibil a Germaniei s-a redus anul acesta în comparație cu anul trecut cu 10,5 miliarde de euro. Acest lucru a fost raportat de ziarul Die Welt, citând calcule ale Asociației Comerțului cu Petrol.

Astfel că anul acesta s-au economisit 2,9 miliarde de euro la alimentarea cu benzină și 7,6 miliarde de euro la pompele cu motorină. În cazul motorinei, traficul se împarte aproximativ egal între zona privată și cea comercială.

În această marți prețul petorlului a ajuns la un minim al ultimilor șapte ani. La Londra prețul pentru un baril (160 L) din sortimentul Marea Nordului Brent a scăzut pentru prima dată din 2009 sub pragul de 40 de dolari (37 euro), în timp ce în ziua precedentă a închis la 40,26 de dolari. La New York un baril de petrol din sortimentul de referință american West Texas Intermediate (WTI) a fost comercializat în ianuarie la prețul de sub 37 de dolari.

Motivul pentru scăderea prețului la petrol este decizia Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC). OPEC a decis să nu își reducă cantitățile produse. Prețul pentru țițeiul brut pe piețele mondiale a scăzut în ultimul an și jumătate cu peste 60%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Autofahrer-sparen-Milliarden-article16530796.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 48