Șoferii spanioli de taxi protestează împotriva Uber

Condiții atipice în aeroporturile și gările din Madrid și Barcelona: nu se poate găsi nici un taxi. În toată Spania taximetriștii protestează împotriva serviciilor de intermediere precum Uber. Situația este momentan extrem de tensionată.

În Spania șoferii de taxi protestează față de succesul pe care îl au serviciile de transport precum Uber sau omologul spaniol Cabify. Șoferii de taxi acuză companiile că practică concurență neloială și cer guvernului soluții în ceea ce privește licențierea acestor companii.

În aeroporturi și gări nu mai există nici un taxi. În special Madrid și Barcelona au fost afectate de greva șoferilor, raportează ziarul “El Pais”. În capitală mii de demonstranți au marșat prin centrul Paseo del Prado. Ei s-au folosit nu doar de goarne și fluiere, ci și pocnitori și materiale pirotehnice pentru a atrage atenția cât mai multor oameni asupra mișcării lor.

Demonstranții au scandat diferite lozinci precum “taximetriștii uniți nu vor fi niciodată învinși”. Potrivit presei locale situația dintre șoferii de taxi și poliție a fost extrem de tensionată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Spanische-Taxifahrer-protestieren-gegen-Uber-article19866796.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =