Solar Valley

RTR3IK1WKnow-how german în străinătate
Utilizarea energiei solare este o afacere dură în Germania. Și nu doar datorită vremii. După eșecuri înregistrate pe piața internă, industria solară germană încearcă acum să profite în străinătate de cunoștințele și experiența lor.

Cu scopul de a scăpa de efectele crizei profunde ce afectează industria solară, jucătorii iau cu asalt piețe externe. În special companii precum Q-Cells ce au fost considerate odată giganți ai industriei și erau motoare ce generau locuri de muncă, au pierdut mult din avânt. Azi această afacere din “Solar Valley” din Sachsen-Anhalt vrea să pună piciorul mai mult acolo unde soarele strălucește mai mult.

Conform BSW (Asociației Federale pentru Industria Solară), urmează să crească de la 65% în 2013 la 80% în 2020 cota de export a industriei fotovoltaice. Fostul lider mondial Q-Cells, care a depus falimentul în aprilie 2012 a cedat unitățile de fabricație și cercetare coreenilor de la Hanwha Group, construi în Indianapolis, Statele Unite unde se pretinde a fi o fermă de 17 acri. Această investiție este exemplară, după cum spune Wolfgang Hummel de la centrul de cercetare solară de la Berlin. Analistul crede că va continu să se investească în străinătate în know-how german. De asemenea Brazilia și Chile sunt în vogă pentru astfel de investiții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Solarbranche-will-sich-gesundexportieren-article12701811.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 60