SOLARA GERMANA

  • 30915419Industria solară germană dispare

Prin promovarea energiei solare, multe companii din Germania au realizat profituri consistente în ultimii ani. Dar acest trend nu a fost extrem de durabil. Promovarea acesteia a încetinit, iar fiecare al doilea loc de muncă este din nou pierdut.

 

Piața forței de muncă pentru industria energiei solare a scăzut masiv în ultimii ani. 10.200 de oameni lucrau la începutul anului 2012 în producerea de celule și module solare. Acum, doi ani mai târziu, numărul locurilor de muncă din industrie a fost redus la jumătate. Potrivit FAZ, mai există azi 4800 de astfel de locuri de muncă. Iar informația este oferită de Biroul Federal de Statistică. Numai anul trecut s-au redus o treime din aceste locuri de muncă.

 

Obținerea energiei electrice cu ajutorul celulelor solare a fost promovată ani de zile în Germania. Această promovare a adus companiilor din industrie multe comenzi. Mai mult decât atât, companiile germane au fost nevoite să se confrunte cu competitori chinezi, a căror cotă de piață este în creștere. În mod evident aceștia nu pot concura pe piață fără sprijinul consistent al industriei.

 

FAZ citează de asemenea pe Ministrul Economiei, Sigmar Gabriel, ce face referire la calcule conform cărora fiecare loc de muncă din industrie a fost sprijinit cu suma de 175.000 de euro din banii contribuabililor. Iar în industria minieră un astfel de loc de muncă costa dublu. Reformele pieței de energie vor întări, conform lui Sigmar Gabriel, tendința negativă a pieței muncii din domeniu.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Solarbranche-schmilzt-zusammen-article12158351.html

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 13 =