Solutia salvatoare pentru VW, APM cere Volkswagen să producă mașinile electrice în SUA

The charging plug of an electric Volkswagen Passat car is pictured at charging station at a VW dealer in Berlin, Germany, February 2, 2016.    REUTERS/Fabrizio Bensch

The charging plug of an electric Volkswagen Passat car is pictured at charging station at a VW dealer in Berlin, Germany, February 2, 2016. REUTERS/Fabrizio Bensch

 

Autoritățile din SUA au cerut constructorului auto german Volkswagen să producă vehicule electrice în Statele Unite, ca o modalitate de a recompensa fraudarea testelor de emisii, a raportat ziarul german Welt am Sonntag . În prezent, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) SUA se află in discutii cu Volkswagen, cu scopul de a conveni asupra unui remediu pentru aproape 600.000 de vehicule cu motoare diesel, care emit până la 40 de ori limitele de poluare legale.

Cotidianul, care nu a mentionat nici o sursa pentru raportul său, a declarat că APM a cerut VW să producă vehicule electrice la fabrica din Chattanooga, Tennessee, și să ajute la construirea unei rețele de stații de alimentare pentru vehicule electrice în Statele Unite ale Americii. Unele dintre modelele Volkswagen sunt dotate deja cu motoare electrice sau hibride. Nu este clar din raportul Welt am Sonntag dacă APM cere VW să producă noi modele sau cele existente.

“Discuțiile cu APM sunt în curs de desfășurare și nu comentăm cu privire la conținutul și stadiul negocierilor”, a declarat un purtător de cuvânt al VW.

http://www.reuters.com/article/us-volkswagen-emissions-usa-idUSKCN0VU0JA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 8