solutii alzheimer

_74843757_c0167731-alzheimer_s_patient_with_her_daughter-spl

 

Antidepresivele ar putea încetini debutul bolii Alzheimer
Potrivit oamenilor de ştiinţă din SUA, medicamentele antidepresive ar putea fi folosite pentru a incetini debutul bolii Alzheimer. Un studiu relizat pe 23 de oameni, si soareci transgenici, a descoperit ca Citalopram( un medicament antidepresiv), împiedică o proteină care ajută la construirea placi distructive in creierul pacientilor cu Alzheimer. Oamenii de stiinta spera ca studiul ar putea ajuta la prevenirea bolii. Expertii au declarat că studiul a fost ” interesant “, și că folosind un medicament aprobat ar putea fi benefic.

Boala Alzheimer este cea mai frecventa cauza de dementa, care afecteaza aproximativ 496.000 de oameni din Marea Britanie. Aceasta afectează creierul prin placi de proteine ​​si incurcaturile care duc la moartea celulelor creierului și o lipsă de substanțe chimice importante pentru transmiterea mesajelor. Simptomele includ pierderi de memorie, schimbări de dispoziție, probleme de comunicare și raționament.

Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania si Universitatea de Medicină din Washington au efectuat studiul între anii 2012 și 2014.Clusterele AB din plachete alături de proteina tau, se crede ca poate declansa boala Alzheimer. După ce soarecilor li s-a administrat Citalopram, nivelul de AB a scăzut cu 25% , comparativ cu grupul de control, fără antidepresiv. Conform studiului, după două luni de anti-depresive, creșterea de noi plachete a fost redusă, iar plachetele existente şi-au încetinit creşterea.

Cei 23 de oameni din cadrul studiului au avut vârste cuprinse între 18 și 50 de ani. Potrivit studiului, aceştia au primit o singură doză de citalopram, iar nivelurile de AB in lichidul cefalorahidian a fost monitorizat.Cercetătorii spun că nivelurile AB au scazut cu 38 % după 37 de ore de la tratament, comparativ cu un test de placebo.

Autorul studiului, Dr. Yvette Sheline, de la Universitatea din Pennsylvania , a declarat ca antidepresivele au redus moleculelele AB, astfel încât acestea nu au fost în măsură să funcționeze în mod corespunzător. Acesta a mai subliniat că a fost o ” dovada a conceptului ” de studiu , prin urmare, în cazul în care rezultatele au fost de succes, acestea ar putea fi folosite pentru a incetini progresia bolii cu 10 la 15 ani înainte de a deveni evidentă.

Pe de altă parte, Dr. James Pickett, director de cercetare la Societatea Alzheimer, a declarat că mărimea eșantionului a fost mică, spunând ca cercetătorii nu au efectuat studiul în cadrul persoanelor cu Alzheimer, sau persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, când boala este cea mai raspandita.

http://www.bbc.com/news/health-27409135

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 90