Șomajul de iarnă este mai redus

3nbh0348

Șomajul de iarnă este mai redus

O iarnă geroasă nu este exact cel mai bun lucru pentru locurile de muncă. Iar șantierele închise atrag încă mulți muncitori către Agenția pentru Muncă. Dar în această iarnă șomajul de iarnă a fost mai redus, datorită unei conjuncturi favorabile.

Ușoara modificare de conjunctură a adus potrivit economiștilor o atenuare clară a șomajului de iarnă. În loc de 300.000-330.000 de șomeri, numărul acestora a crescut în luna ianuarie cu doar 270.000 de persoane la cifra totală de 3,035 milioane, au anunțat economiștii marilor bănci germane dar și alți cercetători.

Aceștia invocă proprile calcule. Peste trei milioane de oameni au fost șomeri, care ar fi pentru prima dată când se atinge această cifră din martie 2014. Cifra este mai mică cu 100.000 decât cu un an în urmă, spun profesioniștii. Agenția Federală de Muncă vrea să publice cifrele oficiale privind șomajul în această joi la Nurnberg.

Fără regimul salariului minim care a intrat în vigoare la începutul anului șomajul sezonier ar fi fost probabil mai mare în luna ianuarie, subliniează cei mai mulți economiști. Salariul minim a atenuat cu siguranță dezvoltarea din luna ianuarie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Winter-Arbeitslosigkeit-ist-geringer-article14386606.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6