Șomajul din Marea Britanie a ajuns la cel mai scăzut nivel

UK-unemployment--007

Șomajul din Marea Britanie a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii şase ani

Numărul persoanelor fără un loc de muncă din Marea Britanie a scăzut cu 58.000 la 1.91 de milioane, cel mai scăzut nivel din ultimii șase ani, în perioada septembrie-noiembrie, indică cifrele oficiale. În prezent rata șomajului se ridică la 5,8% din populația activă adultă, a declarat Oficiul Național de Statistică (ONS).

In total sunt acum 30,8 milioane de oameni în munca. Creșterea salariilor, de asemenea, a rămas confortabil peste rata actuală a inflației de 0,5%. În perioada septembrie-noiembrie, veniturile medii, cu excepția primelor au crescut cu 1,8% faţă de anul anterior. Inclusiv bonusuri, veniturile au crescut cu 1,7%.

Este a doua lună consecutiv în care ambele măsuri de creștere a veniturilor au depăşit rata inflației. Inflația, măsurată prin indicele prețurilor de consum, a fost de 1% în noiembrie, după care a scăzut la 0,5% în luna decembrie, deoarece prețurile la petrol la nivel mondial au scazut mai mult. Numărul de persoane care pretind alocație de șomaj în luna decembrie a scăzut cu 29,700 la 867,000.
http://www.bbc.com/news/business-30913960

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 28