Șomajul din Marea Britanie scade sub două milioane

_78230232_ebpxnes0

Șomajul din Marea Britanie scade sub două milioane

Somajul total din Marea Britanie a scăzut sub două milioane, pentru prima dată în aproape șase ani, arata cifrele oficiale. Numărul persoanelor fără loc de muncă a scăzut cu 154.000 la 1.97 milioane, în cele trei luni până la sfârșitul lunii august, a declarat Oficiul National de Statistica.

Scăderea somajului a depasit asteptarile analistilor, reducand rata șomajului la 6%, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul anului 2008. Dar creșterea salariilor a rămas cu încăpățânare sub rata actuală a inflației de 1,2%. În total, există în prezent 30,76 milioane de muncitori.

Cancelarul George Osborne a declarat că scăderea șomajului reflecta faptul că planul economic pe termen lung da rezultate. “Eu sunt primul care spun ca se gasesc încă prea mulți oameni fără un loc de muncă. Avem nevoie de mai multe reforme suplimentare în sistemul de bunăstare”, a adăugat acesta.
Proporția persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 la locul de muncă este în prezent de 73%, iar numărul persoanelor angajate a crescut cu 46.000 în cele trei luni.
http://www.bbc.com/news/business-29627831

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 27